Doorgaan naar hoofdcontent

Nootdorp ? Nooit van gehoord. Zonde !


Eigenlijk ligt het in onze bedoeling na de Paasdagen in Nederland tussen de bloembollenvelden wat te gaan fietsen. Maar Pasen is uitzonderlijk warm geweest voor de tijd van het jaar en dus zullen de tulpen al ver over pluktijd zijn dus tja …
We kiezen daarom voor een streek die – mochten de tulpen tegenvallen – ook nog wat ander fraais te bieden heeft. Onze keuze valt – omwille van Willem – op Delft. Waarom ?

Geef toe, een knappe kerel. Toch ?

Het klinkt wat dubbel, ik weet het. Maar ik heb iets met Willem van Oranje. Sinds in de jaren tachtig de toenmalige BRT en de AVRO de handen in elkaar sloegen en samen de prestigieuze historische reeks “Willem De Zwijger” maakten, ben ik gefascineerd door de prins van Oranje. Niet dat de tijd waarin hij leefde zo fijn was. Die was ronduit gruwelijk. Inquisitie, brandstapels, hertog van Alva, beeldenstorm, … nee, een mooie tijd was zijn tijd zeer zeker niet.

Nu is Delft geen makkelijke stad om je auto in kwijt te geraken. Laat staan dat je er met je camper een plekje zou kunnen vinden.Het eerste wat we daarom doen eenmaal in de buurt van de prachtige historische stad, is een plek uitzoeken waar we rustig kunnen overnachten én van waaruit het niet al te ver fietsen is richting de stad.
Op goed gevoel en zonder precies te weten waarheen we rijden, komen we in Nootdorp terecht. Nooit eerder van het dorpje gehoord maar mensenlief … wat is het hier mooi zeg ! Eén groot natuurgebied is het, niemands eigendom tenzij dan van de overheid. Op slag vergeten we Delft. Laten we vandaag vooral gaan fietsen.

Heerlijk geurende bermen

Heerlijk is het hier zo tussen het fluitenkruid en het wilde koolzaad dat hier zeer welig in de bermen en langs de vele grachten en sloten groeit. En wat een lekkere geuren ! Dit is minstens zo leuk als tussen bloembollen fietsen. Niet alleen de flora is hier zeer gevarieerd, ook de fauna is rijkelijk aanwezig.
Ooievaars, reigers, lepelaars, meerkoeten, fazanten, kievieten, meerdere eendensoorten, verschillende soorten steltlopers, … Het is ook duidelijk broedseizoen. Sommige meerkoeten bedrijven de liefde al bekvechtend, anderen zijn volop bezig hun nest te bouwen, nog anderen proberen hun piepkleine kuikentjes in het oog te houden. Van de fazanten zien we enkel de hanen, de hennen zitten ergens verstopt op hun nest te broeden.

Dierenplezier

We genieten volop van onze fietstocht ook al verliezen we door het flink opgeschoten fluitenkruid de knooppunten uit het oog waardoor we meteen ook de weg kwijt raken.
Bovendien krijgen we een stortbui over ons heen en we voelen ons echte waterkiekens tegen de tijd dat we de camper eindelijk terugvinden. Maar de omgeving is te prachtig om er ons goed humeur bij te verliezen.

Een huis om in te schuilen ?

Deze plek ter hoogte van de Windlustmolen van Nootdorp is niet alleen een idyllische plaats om er met de camper te overnachten maar meteen ook een ideale uitvalsbasis voor een fietstrip van zo’n 3 kilometer naar Delft. De komende dagen zullen wij er volop gebruik van maken.

Geef toe, een knappe kerel. Toch ? Haha

Maar eerst een verkwikkende nacht tussen de heerlijk geurende bermen. Schat, zetten we het slaapkamerraampje open vannacht ?

Noot: Nabij Delft is er ook een camping midden het ” Delftse Hout”. Je kan er met je eigen tent of caravan heen maar er is ook de mogelijkheid om er een vakantiehuisje te huren. Vandaar uit ben je in een wip in de stad Delft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Op weg naar Ierland, de prachtige paraplu van Europa (dag 1)

Pembroke Castle en de man van het Ciderflesje (dag 2)

Switchen van het mondaine Bled naar de adembenemende Vintgarkloof