Maastricht zal voor een andere keer zijn!


 

 

De dag waarop mijn achternichtje haar eerste communie viert, valt te laat op het seizoen om nog van de Haspengouwse bloesems te genieten.   

Maar vermits het feestje voor ons toch behoorlijk wat kilometers rijden is en het bovendien de eerste dag van een verlengd weekend is, hebben we het plan opgevat om na de leuke ontvangst met de camper door te rijden richting Maastricht.  

De afstand tussen Sint-Truiden en Maastricht bedraagt zo'n slordige 48 kilometer en aangezien we weet hebben van moeilijkheden om met een camper in Maastricht te overnachten, kiezen we er voor ergens tussenin te overnachten.
 
 


De avond valt mooi daar tussen de perenbomen maar de nacht is toch niet echt zalig te noemen aangezien een vervelende weeë geur er zich meester van maakt. Mijn lieverd ruikt niets maar ik des te meer al kan ik de geur niet echt thuisbrengen. Zou het kunnen dat de perenboer onlangs sproeistoffen heeft gebruikt en dat die stoffen hun geur 's nachts prijsgeven?  
 
's Anderendaags zijn we dus al vroeg op pad op zoek naar de ene site die Maastricht rijk is waar campers welkom zijn. Maar we hebben pech. De plaats staat afgeladen vol ondanks het feit dat een parkeerticket er 20 euro kost. Enfin ... dan maar verder rijden op zoek naar een geschikte plek. Voor we er erg in hebben, zitten we alweer in België en gelukkig vinden we in Smeermaas (Lanaken) een parkeermogelijkheid. Met de fiets is het slechts 5 kilometer naar het oude centrum van de stad. Maar alle mensen ... hoe druk is het hier en de fietsers rijden er al net zo dol als die in Amsterdam, kortom als echte kamikazepiloten. 
 
De drukte valt niet alleen te verklaren aan het feit dat we een verlengd weekend hebben maar het is ook nog eens een keertje marktdag en die schijnt tot over de grenzen grote bekendheid te hebben, vooral omwille van zijn vele, vele kramen vol stoffen per lopende meter. 
 
Hoezeer ik me ook in bochten tracht te wringen, van het mooie historische kader van de stad Maastricht valt niet veel te zien, laat staan te fotograferen. Veel meer dan wat kleurrijke figuren en wat boter, kaas en eieren kan ik dus niet vastleggen.
 
 

 

Misschien valt er meer te bekijken aan 't Vrijthof. Dus vol nieuwsgierigheid stappen we die richting uit.

Maar moet je nu toch zien! 

 

 



Laat me duidelijk zijn: Maastricht is vast en zeker heel mooi. Hier en daar kunnen wij er zelfs een glimp van opvangen. 
 
 

 





Maar voor ons is het momenteel toch veel te druk om er écht ten volle van te kunnen genieten.

Dus gauw nog even de plaatselijke boekenwinkel binnenstappen en dan na een lekkere lunch ... wegwezen. 

Die boekenwinkel mag er overigens best wel zijn. Vind je ook niet?

 

 







Reacties

Populaire posts van deze blog

Op weg naar Ierland, de prachtige paraplu van Europa (dag 1)

Pembroke Castle en de man van het Ciderflesje (dag 2)

Switchen van het mondaine Bled naar de adembenemende Vintgarkloof